با پیشرفت تکنولوژی و فن آوری های جدید، نیاز انسان ها برای استفاده از راههای جدید ارتباطی روز به روز بیشتر شد.بسیاری از مشاغل برای دستیابی به اهدافشان استفاده های مختلفی از اینترنت میکنند.در این بین نیاز به استفاده از اینترنت و طراحی سایت برای موسسات آموزشی و آموزشگاهی بیشتر از صنوف دیگر احساس می شود.در طراحی سایت آموزشی باید بتوان ارتباط درست بین متقاضیان آموزش و موسسات آموزشی برقرار کرد. یعنی بهتر است در چیدمان خدمات توجه بیشتری را داشته باشیم تا در دسترس کلیه کاربران سایت به راحتی قرار بگیرد. در این متن درباره ویژگی های طراحی سایت آموزشی اختصاصی گیل دیتا و امکانات مناسب برای سایت های آموزشی صحبت می کنیم.
هدف از راه اندازی سایت موسسه آموزشی
تمام موسسات اعم از آموزشگاه های زبان، هنری، فنی و حرفه ای و موسسات علمی کلاس های خود را از طریق وب سایت آموزشگاهی به صورت آنلاین برگزار میکنند. اما همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم استفاده از خدمات وب سایت تنها محدود به دوره شیوع کرونا نمیباشد. به نظر شما در گذشته چه عاملی باعث میشد که بسیاری از آموزشگاه های علمی به فکر طراحی سایت موسسه آموزشی باشند و از آن استفاده کنند؟ چه چیزی موجب شده تا رقابت بر سر داشتن یک وب سایت تخصصی و حرفه ای تا این اندازه بین موسسات علمی و آموزشی زیاد شود؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
ساده ترین پاسخ به این سوالات این است که در عصر حاضر وب سایت های آموزشی با امکانات فراوانی که دارند فرایند آموزش را برای کاربران خود در هر جای کشور به شیوه ای مقرون به صرفه قابل دسترسی کرده اند. این کار حتی میزان هزینه ها را برای آموزشگاه ها کاهش داده است، برای مثال دیگر نیازی نیست به دنبال مکانی برای برگزاری کلاس های حضوری خود باشند.
همچنین ساخت وب سایت برای آموزشگاه ها، مدارس و موسسات میتواند سریع ترین روش جهت معرفی، ارائه خدمات و دیده شدن باشد و اگر این سایت به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی و با توجه به استانداردهای کدنویسی طراحی شود تاثیر بسیاری زیادی در رتبه گرفتن از گوگل خواهد داشت و به این ترتیب بیشتر در معرض دید قرار میگیرند.
از طرفی طراحی سایت موسسه آموزشی در بستر اینترنت میتواند با معرفی کامل اساتید آموزشگاه، سطح تحصیلات و میزان سابقه تحصیل و تخصص آن ها به دانش آموزان کمک کند تا در مورد اساتید مورد نظر خود بهتر تصمیم بگیرند. علاوه بر برگزاری کلاس های آنلاین؛ قرار دادن جزوات، مقالات و کتاب های آموزشی اساتید در سایت نیز، میتواند به افزایش درآمد آموزشگاه ها و موسسات کمک کند.
سایت آموزشی باید چه امکاناتی داشته باشد؟
درباره ما
در طراحی سایت آموزشی نیز مانند هر سایت دیگر معرفی مجموعه ضرورت دارد. بهتر است تاریخچه کوتاهی از فعالیت مؤسسه و مدارک و گواهینامههای تخصصی در این بخش ارائه شود.
دوره های آموزشی
میتوان گفت مهمترین بخش طراحی سایت آموزشی به بخش معرفی دورههای آموزشی اختصاص دارد. این بخش باید به گونهای طراحی شود تا هم در جذب مخاطب موفق باشد و هم اطلاعات دقیقی ارائه کند. بهتر است برای هر دوره آموزشی معرفی کوتاهی در صفحه اصلی ارائه شد و توضیحات تکمیلی در صفحه خاص هر دوره ارائه شود. ضمن اینکه دورههای آموزشی را میتوانید در چندین گروهبندی مختلف مانند دسته بندی موضوعی، دورههای پرمخاطب و جدیدترین دورهها ارائه کنید.
معرفی اساتید سایت آموزشی
بخش معرفی اساتید نیز در جلب اعتماد مخاطبان بسیار تأثیرگذار است. درج تصاویر و اطلاعات کامل اساتید و بیان مدارک تحصیلی و سوابق کاری آنها در این بخش بسیار تأثیرگذار است.
بخش ثبت نام و ورود به سایت آموزشی
در این بخش باید کلیه اطلاعات لازم برای ثبت نام افراد درج شود. شرایط و مدارک ثبت نام باید کاملاً شفاف و دقیق بیان شده و سیستم ثبت نام نیز به دور از هرگونه پیچیدگی و کاملا ساده و روان طراحی شود.
تقویم آموزشی
وجود چندین بخش پویا از جمله ملزومات طراحی سایت آموزشی است. تقویم پویا یکی از این بخشها است که باید بر اساس آخرین تغییرات برنامه آموزشی همواره در حال به روز رسانی باشد. کاربران یک سایت آموزشی باید برنامه آموزشی خود را در دورههای زمانی مشخص دریافت کنند.
پنل دانشجویان و اساتید
در طراحی سایت آموزشی باید دو پنل مجزا برای دانشجویان و اساتید در نظر گرفته شود. سطح دسترسی و امکانات هریک از این پنلها بر اساس نیازهای این افراد باید طراحی شود. بدیهی است عدم پیچیدگی و روان بودن ساختار در بهبود تجربه کاربری هر دو گروه تأثیرگذار است.
فایلهای آموزشی
یکی از امتیازات آموزش مجازی امکان ارائه محتوای آموزشی در قالب فایلهای متنوع است. دستهبندی دقیق و دسترسی آسان به فایلهای آموزشی از دیگر امکانات ضروری سایت آموزشی است.
پنل آزمون آنلاین
پنل برگزاری آزمون آنلاین از جمله امکاناتی است که از مزایای ویژه سایت آموزشی محسوب میشود. برگزاری آزمون آنلاین بدون امکان خطا و تقلب از نیازهای یک مؤسسه آموزشی حرفهای است.
اخبار
بهتر است در طراحی سایت آموزشی بخشی برای انتشار اخبار مرتبط با مجموعه در نظر گرفته شود. اخبار روز مؤسسه اعم از موفقیتهای دانشجویان یا اساتید را میتوان در این بخش منتشر نمود. البته این بخش برای سایت مؤسسات آموزشی حقیقی کارایی بیشتری دارد.
مشاوره آنلاین
وجود پشتیبان آنلاین برای پاسخگویی به کاربران و ارائه مشاوره به ایشان نیز از خدمات ویژه یک سایت آموزشی محسوب میشود. این خدمات در جلب رضایت مشتریان و افزایش دانشجویان بسیار تأثیرگذار است. زیرا ممکن است یک کاربر به خاطر سردرگمی در انتخاب دوره آموزشی یا ثبت نام به راحتی سایت را ترک کند. اما با راهنماییهای یک پشتیبان آنلاین به سرعت ثبت نام کند.
تماس با ما
یکی از بخشهای مهم هر سایت راههای ارتباط با آن مجموعه است. کاربر باید به آسانی بتواند با مجموعه ارتباط برقرار کرده و مشکلات احتمالی خود را رفع نماید.
تور مجازی
اگر طراحی سایت آموزشی برای یک مؤسسه آموزشی حضوری مانند مدرسه، آموزشگاه یا دانشگاه باشد فضای حقیقی مؤسسه نیز باید در سایت معرفی شود. تور مجازی مؤسسه میتواند یکی از بخشهای جذاب سایت باشد.
بخش نظرات
در طراحی سایت آموزشی نیز نظرسنجی از کاربران اهمیت زیادی دارد. اعلام نظر کاربران قدیمی در جلب اعتماد کاربران جدید تأثیر بسزایی دارد.
بقیه امکانات طراحی سایت آموزشی
- تاریخچه و معرفی مرکز آموزشی
- اخبار مرکز آموزشی و سایر اخبار مرتبط
- دوره های آموزشی در حال برگزاری و دوره های آموزشی آتی
- شرایط و نحوه ثبت نام متقاضیان آموزش
- برنامه زمان بندی کلاس ها
- ثبت نام آنلاین در دوره های آموزشی
- معرفی کتاب ها و جزوات آموزشی
- فروش کتاب ها و جزوات و سایر وسائل کمک آموزشی
- صدور کارنامه و اعلام نتایج
- دانلود جزوات اساتید، نمونه سؤالات و …
- تصاویر و ویدیوهای آموزشی
- گالری تصاویر از آموزشگاه و فعالیتهای آن
- درج نظرات راجع به آموزشگاه و دوره های آموزشی
- خبرنامه ایمیلی و پیامکی برای کاربران
- امکان گفتگوی زنده با پشتیبان آموزشی
- معرفی اساتید و مربیان به صورت گرافیکی
- انجمن گفتگو
- برگزاری نظرسنجی های آنلاین
- منطبق بر اصول سئو سایت
طراحی سایت آموزشی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
محتوای دقیق و حرفهای
طراحی سایت آموزشی در واقع طراحی یک مرجع تخصصی است. مهم نیست آموزش در چه حوزهای صورت میگیرد. مهم این است که شما قرار است به عنوان یک مرجع تخصصی در این حوزه به آموزش بپردازید. بنابراین صحت و دقت اطلاعات ارائه شده در یک سایت آموزشی اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا یک سایت آموزشی توسط افراد مختلفی اعم از کاربران یا حتی رقبا زیر ذرهبین قرار دارد. بنابراین تولید محتوای سایت آموزشی باید با دقت و حساسیت بسیار زیاد انجام شود.
طراحی کاربرپسند
طراحی سایت آموزشی از لحاظ گرافیکی، فونت و نوشتار و قالب سایت باید تصویری چشمنواز و کاربرپسند ایجاد نماید. ترکیب موارد فوق باید تجربه لذتبخشی برای کاربر رقم بزند و او را از گشت و گذار در سایت خسته نکند. از روانشناسی رنگها برای انتخاب طیف رنگی سایت کمک بگیرید. المانهای گرافیکی متناسب با فضای آموزشی انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید اشکال و رنگها در ایجاد هویت بصری برند شما نقش اساسی دارند.
ساختار روان سایت آموزشی
در طراحی سایت آموزشی نیاز به استفاده از المانهای گرافیکی خاص و متعدد وجود ندارد. هدف کاربر این سایت یادگیری مهارت است پس محتوای آموزشی برای کاربر در اولویت قرار دارد. ساختار پیچیده و بخشهای اضافه و متعدد تنها کاربر را خسته و دلزده میکند. در یک سایت آموزشی باید دسترسی آسان کاربر و کیفیت محتوا در اولویت باشد. ضمن اینکه مواردی مانند اطلاعات تماس یا خدمات پشتیبانی آنلاین باید در تمام سایت به آسانی در دسترس کاربر قرار داشته باشد.
ریسپانسیو
ریسپانسیو بودن سایت از جمله نکاتی است که برای انواع سایت ضرورت دارد. محدود کردن کاربران برای حضور در سایت تنها با یک دستگاه خاص به معنی از دست دادن کاربران متعدد است. کاربر باید به آسانی و با هر دستگاهی بتواند از سایت مورد نظر خود استفاده نماید. بنابراین ریسپانسیو بودن سایت نه یک مزیت که یک ضرورت محسوب میشود.
با گسترده و فراگیر شدن استفاده از تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها برای وب گردی و گشت وگذار در فضای مجازی، ریسپانسیو و واکنش گرا بودن یکی از ملزومات سایت های امروزی می باشد. حدود 50 درصد از کاربران از موبایل و تبلت برای مشاهده سایت ها استفاده می کنند و در صورتی که قالب سایت شما نمایش درستی در موبایل و تبلت نداشته باشد کاربران بسیاری را از دست خواهید داد . از طرف دیگر درصد زیادی از مخاطبان سایت های آموزشی را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهند که این دسته از مخاطبین برای مشاهده سایت استفاده بیشتری از موبایل و تبلت دارند.
محتوای جذاب سایت آموزشی
اهمیت محتوا و کاربرد آن در طراحی سایت آموزشی نباید موجب ایجاد سایتی یکنواخت و کسل کننده شود. در حوزه آموزش مجازی بکارگیری انواع محتوای جذاب به نوعی مشابه استفاده از وسایل کمک آموزشی در آموزش حضوری است. در این زمینه گزینههای متنوعی برای استفاده در سایت وجود دارد. استفاده از تصاویر، اینفوگرافیک، اینفو موشن و فیلم آموزشی در ایجاد محیطی پویا و شاداب بسیار مؤثر است.
سرعت بالا
سرعت بالای بارگذاری سایت از دیگر نکات ضروری طراحی سایت آموزشی است. این نکته در مورد تمام سایتها وجود دارد اما در مورد سایت آموزشی ضرورت دارد. زیرا سرعت بارگذاری در کیفیت آموزش و میزان رضایت کاربران تأثیر مستقیم دارد. بنابراین لازم است با ترفندهایی نظیر کاهش حجم صفحههای سایت سرعت بارگذاری سایت را تا حد امکان افزایش دهید. ضمن اینکه از همان ابتدا و در انتخاب ساختار فنی سایت از بستری قدرتمند و با امکانات مطلوب استفاده کنید. زیرا برگزاری کلاس آنلاین و دانلود فایلهای آموزشی بخشی از روال کار یک سایت آموزشی است که برای حفظ سرعت سایت نیاز به بستر فنی بسیار قدرتمند دارد.
موجز و مؤثر
شناخت مخاطب یکی از مهمترین رموز موفقیت در کسب و کارهای اینترنتی است. در حوزه آموزش لازم است بدانید مخاطب شما برای حذف مشکلات و دردسرهای آموزش حضوری این بستر را انتخاب کرده است. بنابراین زیاده گویی و تکرار مکررات او را فراری میدهد. در هر زمینه اطلاعات ضروری را مختصر و مفید ارائه کنید. چه در طراحی سایت و چه در تولید محتوا از زیاده گویی بپرهیزید. مستقیم و سریع اصل مطلب را بیان کنید.
سئو
امروزه بهینه سازی رتبه سایت در موتورهای جستجو یکی از مهمترین راههای افزایش بازدید سایت است. رعایت اصول سئو در واقع یکی از روشهای بازاریابی در فضای اینترنت است. با تولید محتوای سئو شده میتوانید از موتورهای جستجو برای افزایش بازدید سایت خود استفاده کنید.
میزبان مناسب
برای طراحی سایت آموزشی باید دقت کنید تا پلن میزبانی مناسبی انتخاب کنید. زیرا ساختار سایت بر کیفیت خدمات سایت تأثیر مستقیم دارد. آپتایم 100 درصد، خدمات پشتیبانی و تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات سایت از جمله خدمات ضروری یک میزبان خوب است.
ارائه اطلاعات
سایت های آموزشی باید تا جایی که میتوانند در زمینه های مرتبط با فیلد کاریشان اطلاعات ارائه کنند تا بتوانند افرادی که در اینترنت به دنبال اطلاعات مشابه هستند را جذب کرده و به عنوان کاربر دائمی خود نگه دارند. بعضی از مؤسسات آموزشی مثلا دانشگاه ها ممکن است چندین دانشکده داشته باشند که تمام این دانشکده ها باید به صورت دسته بندی شده و با دسترسی راحت در وب سایت در اختیار کاربران قرار بگیرند. تمام دانشجویان و کاربران باید بتوانند به راحتی در سایت به دانشکده های مختلف رفته و به دنبال اطلاعات مورد نظر خود بگردند.
همه اینها به این معنی است که در سایت های آموزشی بیشتر از طراحی و ظاهر باید به محتوا توجه کنید. همچنین میتوانیی بخشی را در سایت به مطالب و فرم های قابل دانلود اختصاص دهید.
رنگ های مناسب برای وب سایت های آموزشی :
رنگ های مورد نظر برای وب سایتتان را اب دقت انتحاب کنید. دقت کنید که این رنگ ها باید در تناسب با لوگوی آموزشگاه و همچنین بروشورها و پوسترهای آموزشگاه باشد تا حس یکپارچگی ایجاد نماید.
به طور کلی در سایت های آموزشی باید به سمت رنگ های خنثی و تأییدی بروید مانند سبز، قهوه ای، آبی و سفید. این رنگ ها ناخودآگاه حس جدیت، تکامل، قدرت و اعتماد را انتقال میدهند. افراد نیاز دارند که به شما و خدماتتان اعتماد کنند و روانشناسی رنگ ها در این مورد میتواند به شما کمک کند تا این حس را در کاربر ایجاد نمایید.
استفاده از انواع عناصر تصویری :
در آخر، سعی کنید با اضافه کردن تصاویر و ویدئوهایی از نحوه ارائه خدمات، کیفیت و خدمات خود را بیشتر به کاربران معرفی نمایید. برای مثال، اگر آموزشگاه رانندگی دارید، میتوانید ویدئوهایی از نحوه آموزش را در وب سایت قرار دهید. همچنین تصاویری از امکانات موجود در آموزشگاه و کلاس ها ارائه کنید تا کاربر به یک تصویر ذهنی از کلاس ها و امکانات آن برسد. حتی میتوانید از اجزاء تعاملی مثل چت آنلاین برای پاسخگویی به سؤالات کاربران و راهنمایی آن ها استفاده کنید. هدف ایجاد حس مهم بودن در کاربر و جلب اعتماد او میباشد که با به کارگیری این عناصر دسترسی به این هدف آسان تر میشود.