نورپردازی نما ایرانی

نورپردازی نما ایرانی

نورپردازی نما ایرانی

امروزه طراحی نورپردازی ساختمان در مبحث طراحی نما از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

ساختمان ها عناصر مهمی در شهر هستند که نقش پر اهمیتی در ایجاد و شکل گیری حال و هوای فضا شهری دارند، برخی از ساختمان ها ممکن است در ایجاد یک دورنمای زیبای شهری عنصر مهمی به شمار روند و گاه حتی به نمادی از یک شهر تبدیل شوند، بدیهی است اهمیت آنها در شب نیز کمتر از روز نیست.

ویژگی های فرمی، جنس ، بافت و رنگ ساختمان ها می تواند به کمک نورپردازی بارز شود. نور پردازی نمای ساختمان در صورتی موفق خواهد بود که نه تنها ظاهر زیبایی را به نمایش بگذارد، بلکه ساختمان را با توجه به نقش آن در منظر و یا فضای شهری احیا کند.

عوامل زیر برخی از اصول نورپردازی نمای ساختمان محسوب می شوند که طراحان نور در فضاهای شهری باید در مورد نورپردازی و روشن کردن ساختمان ها مدنظر داشته باشند، اگر لازم باشد که ساختمان را به لحاظ حجمی معرفی کنیم، شدت نور تابیده شده از جهات مختلف باید متفاوت باشد،گرچه تغییر در رنگ نور یکی از راه هایی استکه به کمک آن میتوان حجم اشیاء را معرفی کرد، اما بدلیل اینکه معمولا در سطح خارجی ساختمان ها کمتر از نور رنگی استفاده می شود، تغییر در شدت نورهای تابیده از جهات مختلف در بیشتر موارد راه مناسب تری به نظر می رسد.

  1. نمای ساختمان اولین فاکتوری است که نظر هر بیننده‌ی رهگذری را به خود جلب می‌کند.
  2. نمای ساختمان در طول روز به خوبی دیده می‌شود و می‌تواند زیبایی خود را به رخ رهگذران بکشاند و نظر آن‌ها را به ساختمان جلب کند.
  3. نورپردازی نمای بیرونی ساختمان در دو صورت انجام می‌گیرد.
    1. نورپردازی نما
    2. نورپردازی محوطه
مطالعه کنید  طراحی و اجرای نورپردازی نما در رشت

تعداد ساختمان‌هایی که از  نورپردازی، در نمای آن‌ها استفاده شده روز به روز در حال افزایش است، که این موضوع نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورهای جهان طرفدار بسیار زیادی پیدا کرده است.نور پردازی باعث می‌شود نمای شهر با ساختمان‌های بلند زیبا و روشن‌تر از همیشه بنظر برسد.

یکی از مهمترین موضوعات نورپردازی نما، مصرف انرژی است، سیستم‌های نورپردازی هزینه برق مصرفی را بالا می‌برند در نتیجه باید بصرفه‌ترین راه برای این کار محاسبه شود.یکی دیگر از موضوع‌های مهم نحوه استفاده صحیح و هدایت درست نور برای روشنایی نمای ساختمان است زیرا نورهایی که به شیوه نادرست نما را روشن میکنند نتیجه‌ای عکس داشته و ساختمان را زشت و گیج کننده نشان می‌دهد.برای نورپردازی ساختمان مسکونی، اداری، تجاری و تفریحی خود، از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید. تیم 361ADV تخصصا در این زمینه فعالیت میکند و با افتخار پروژه‌های موفق بسیاری را به ثمر رسانده است.

-در نور پردازی نمای ساختمان به منظور تقویت فرم بین سطوح متفاوت در یک حجم، باید تفاوت در درخشندگی لحاظ شود. (Tregenza, 1998,105) روشن کردن همه جزئیات یک ساختمان به طوری که درخشندگی همه آنها یکسان باشد مطلوب نیست. تضاد در شدت روشنایی سطوح و حجم های یک ساختمان در صورتی که نسبت مطلوبی با هم داشته باشند موجب ارتقای کیفیت بصری آن می شود. به تجربه ثابت شده است در صورتی که نسبت های درخشندگی بین سطوح مختلف یک ساختمان، از نسبت های لگاریتمی پیروی کند تاثیر بصری مطلوبی خواهد داشت.
-به منظور روشن کردن عناصر عمودی مانند ستون ها، پروژکتور LED یا به طور کلی تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان طوری تعبیه شود که در یک سمت ستون سایه های کوچکی ایجاد شود. زاویه منبع نور به عمق عناصر بستگی دارد. اگر این زاویه کم باشد، سایه ها افراطی خواهند بود. در صورتی که طراح بخواهد سایه های تیز و عمیق ایجاد شده را نرم و ملایم کند می تواند از جهت مقابل، نور دیگری به آنها بتاباند.
به وسیله نور بر عناصر شاخص و هویت بخش ساختمان مانند نورپردازی گنبد و مناره ها در مسجد تاکید میکنیم.
هرچه نور به نمای ساختمان نزدیک تر باشد، به دلیل وجود کنتراست بیشتر و تاکید بر بافت مصالح و جزئیات، ساختمان ظاهر دراماتیک تری خواهیم داشت.
در صورتی که نمایش رنگ ساختمان در نظر طراح اهمیت داشته باشد، لازم است از منابع نوری استفاده شود که رنگ دهی خوبی داشته باشند.

مطالعه کنید  این استادیوم، دنیا را در جام جهانی غافلگیر خواهد کرد!